Rijopleiding in Stappen
HomeRijopleiding in Stappen

Rijopleiding in Stappen (RIS):
aanbevolen door het CBR!

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij je
stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op
deelname aan het verkeer.

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling-kaart

Bij de Rijopleiding in Stappen gaat steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden je kennis en vaardigheden getoetst. Rijinstructeur Nandy neemt deze toetsen af.

In de derde toets kan je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kan je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat je je thuis op de rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

Handelingsscript

Tijdens de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je de verschillende handelingen die je tijdens autorijden moet beheersen. Deze handelingen worden beschreven in een lesboek via een soort van gebruiksaanwijzingen, scripts geheten. Een script behandelt onder meer wegrijden, afslaan of ingehaald worden.

Een mooi voorbeeld is het script SCAN: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk in de binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk in de buitenspiegel. Je leert aan de hand van zo’n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.

Leerlingenkaart

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerling-kaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. De leerling-kaart is opgenomen in het cursusboek voor de leerling.

RIS

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij u stap voor stap leert rijden.
Hiermee bent u beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

 

De voordelen

  1. Fors hoger slagingspercentage
  2. Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  3. Stap voor stap aanpak
  4. Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  5. Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingskaart
Top